Odwiedza nas 57 gości oraz 0 użytkowników.

65 - Lecie powstania Klubu Motorowego PTTK „Flisak” Toruń

Sprawozdanie  z 65 - Lecie powstania Klubu Motorowego „Flisak”  PTTK Oddziału Miejskiego w Toruniu oraz
 35 - Lecie kierowania tym Klubem przez
Ferdynanda Jabłońskiego

Przebieg imprezy:

19.08.2022r.

Odbyło się integracyjne spotkanie na prywatne zaproszenie Prezesa Ferdynanda Jabłońskiego w Starym Toruniu przy ul. Paproci 15.

W spotkaniu tym uczestniczyło 35 osób z kilku województw Polski.

Spotkanie miało charakter biesiadny i odbywało się pod hasłem „ SPOTKANIA Z ZABAWĄ PRZYJACIÓŁ”.
Podczas wspólnej zabawy przeprowadzono wiele konkursów, które uatrakcyjniły wspólnie spędzany czas i wywołały wiele salw śmiechu i radości wśród uczestników.

20.08.2022r.

Odbyła się wycieczka szlakiem ks. J. Popiełuszki i Św. Jana Pawła II. Uczestnicy odwiedzili pomnik ks. Jerzego przy którym złożyli kwiaty i zapalili znicze. Następnie wszyscy zwiedzili Muzeum w Górsku poświęcone ks. Jerzemu. Kolejnym punktem na naszym szlaku było zwiedzenie Świątyni i Muzeum poświęcone Św. Janowi Pawłowi II oraz spacer alejkami parku i terenu przy świątyni.

Jadąc w kierunku toruńskiej Barbarki, zwiedziliśmy stadion sportowy  im. Mariana Rosego zwany popularnie Motoareną.

W godzinach popołudniowych uczestniczyliśmy w festynie rekreacyjnym na Barbarce. Po zabawie i turystycznym posiłku uczestnicy z przewodnikiem koleżanką Hanną Czech zwiedzili Barbarkę, zabytkowy kościółek oraz pomniki poległych i pomordowanych w czasie II wojny światowej mieszkańców Torunia i okolic.

W godzinach wieczornych w budynku „ Cartias” w Przysieku odbyła się uroczysta kolacja dla 43 osób z okazji 65-Lecia Klubu i 35-Lecia Prezesa Ferdynanda Jabłońskiego.

Wydarzenie uświetnił występ młodej utalentowanej skrzypaczki Mai i recytatorki Madzi- wnuczek Ferdynanda Jabłońskiego.

Podczas spotkania przybyli goście wręczyli na ręce gospodarzy dyplomy, upominki i podziękowania dla KTM Flisak
i Prezesa Ferdynanda Jabłońskiego.

Po oficjalnym rozpoczęciu nastąpiła wielogodzinna biesiada w miłej i sympatycznej atmosferze.

21.08.2022r.

Organizatorzy w godzinach przed południowych pożegnali przybyłych gości-przyjaciół z klubów KTM- Gdańsk, Gdynia, Elbląg, Kalisz, Radom, Szamotuły, Płock, Lipno, Bełchatów, Pabianice, Grudziądz, Żnin, Bydgoszcz i Łódź.

Zrobiliśmy dużo albo prawie dużo aby uznać, że impreza była udana.

Dziękuję wszystkim uczestnikom za przybycie i wspólnie miło spędzony czas
a współorganizatorom za pomoc w organizacji imprezy.

Jednocześnie proszę o rezerwacje czasu na następne Lecia…… J

Z niezmiennym szacunkiem